ULRICEHAMN – En pärla vid Åsundens Strand

Redan 1307 omnämns staden Bogesund i historieböckerna. Då i samband med ett slag på sjön Åsundens is mellan danskar och svenskar i syfte att frita Kung Birger. Även 1520 var det bråkigt ute på vår vackra sjö och Sten Sture fick sätta livet till. Det har tack och lov blivit lugnare sedan dess och Bogesund fick Stadsprivilegier 1604 och bytte namn till Ulricehamn 1741 som en hyllning till drottning Ulrika Eleonora. Historiskt har man ett sunt leverne i Ulricehamn, och har druckit brunnsvatten och hållit sig friska med raska promenader i de branta backarna ned mot sjön Åsunden.

Vill Ni veta mer om vår vackra stad hittar ni ett 50-tal Audioguider som placerats ut vid besöksmål och sevärdheter runt om Ulricehamn. Klicka på länken för att komma till guiderna: http://www.mobileguide.se/3_08_2000.html

Idag fortsätter vi den hälsosamma kulturen med alla våra fina idrottsanläggningar, skidspår, alpina center och långa cykelleder. Vår genuina kullerstensprydda gågata kantas av mysiga butiker, caféer och trevlig shopping. Vi ligger mitt i det textila Sverige, runtom i bygden finns det mer shopping och mode till lågpris samt mysiga gårdsbutiker och fina vyer.

Vill ni veta mer om vad som händer i och kring Ulricehamn hänvisar vi Er till Turistrådet hemsida: http://www.vastsverige.com/ulricehamn

Till Landvetters flygplats är det 40 minuter, till Göteborg 1 timma. Jönköping ligger 45 minuter österut och Borås bara 15 minuter bort.

Ulricehamns Kommun
Ulricehamns Skicenter
Ulricehamns Golfklubb